Resveratrol kan motverka fetma

Ännu ett intressant forskningsresultat: Kosttillskottet Resveratrol har visat sig leda till att kroppen får svårare att bilda fettceller. Detta är kroppen väldigt bra på annars eftersom fettcellerna är våra reserver som gör att människan klarar svårare tider. I dag finns inte dessa näringsmässigt svårare tider och att lägga ett lock på denna bildning av fettceller torde inte vara skadligt.

Forskarna hoppas därför att deras resultat med Resveratrol så småningom ska leda till nya terapier mot övervikt. Ämnet man tittar på är Piceatannol som bildas när kroppen bryter ner Resveratrol. Det har ännu inte uppmätts någon markant viktnedgång vid användning av Resveratrol som kosttillskott.

Själv tar jag 100 mg Resveratrol dagligen som en del i mitt program med tillskott, träning och kost för att hålla mig frisk. Effekterna av detta program är slående och jag tror att Resveratrolet bidrar. Om jag kostar på mig att bli flummig så känns det som att Resveratrol höjer mobiliseringsgraden i cellerna, de blir mer benägna till att kontrollera och hålla nere flera av de underliggande processerna i kroppen – till exempel bildning av fettceller.

Kom ihåg var ni hörde det först när den bekräftande studien kommer om 25 år.

Se videoinslag med forskarna bakom studien om fettceller:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>