Sulforafan

Sulforafan skyddar lederna och motverkar artros. Ämnet tros också kunna motverka cancer.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Sulforafan eller Sulforaphane finns i kålväxter, framförallt i broccoli. Det är bevisat att det motverkar artros, dvs nedbrytning och smärta i lederna som nästan alla drabbas av förr eller senare. Det tycks även kunna sänka blodsockret och motverka diabetes, samt ha anti-cancerogena och anti-inflammatoriska egenskaper. Enligt vissa studier har det även en positiv effekt för människor med autism-spektrumdiagnoser.

I den så kallade super-broccolin har man med genentiska förändringar gjort att broccolin innehåller mycket mer av ämnet Glucoraphanin som i kroppen omvandlas till Sulforafan. Om man inte vill införskaffa denna så kallade beneforte-broccoli kan man köpa Sulforfan i kapslar som kosttillskott och därmed få i sig ett ämne som har vetenskapligt bevisad effekt. Ämnet kan komma att börja användas i behandling av diabetes.

Förutom att kunna ge fler friska år har Sulforafan visat sig kunna ha en positiv effekt på tillstånd i autismspektrat. Orsaken kan vara en mekanism som påverkar noradrenalinutsöndringen i en viss del av hjärnan som även påverkas av feber. Läs mer.

Om att Sulforafan motverkar artros

Läs den senaste forskningen

Läs mer om leverantörerna

Så kan vi erbjuda Sveriges billigaste kosttillskott

Leverantörer Tillförlitlighet
HealthMonthly

Beställ nu!

Leave a Review