Silymarin (mjölktistel)

Silymarin utvinns ur mjölktisteln och har visat sig ha ett stort antal effekter. Framförallt skyddar Silymarin lever och nervceller. Det har också anti-inflammatioriska och tumörbekämpande effekter.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Silymarin, mjölktistel, är ett intressant tillskott med en hel del vetenskapliga utvärderingar bakom sig. Mjölktisteln är en vanlig växt i den svenska sommarfaunan och har använts medicinskt även historiskt.

I en beredning av mjölktistel ingår flera aktiva så kallade flavonoider och polyfenoler – samlingsnamnet har blivit Silymarin.

Silymarin används, även inom sjukvården, som en leverskyddande substans i behandling av alkoholister. Den antiinflammatoriska och tumörbekämpande funktionen har visats i studier. Dessutom tillkommer studier som visar på en direkt skyddande effekt på hjärnan och förbättringar för Parkinson-patienter.

Vid sidan av detta har Silymarin viss förmåga att aktivera telomerase. Det är en mycket liten aktivering, men i brist på annat så…. Läs mer om telomerase och vikten av att ändarna på DNA-strängarna regenereras.

Se de senaste vetenskapliga studierna som utvärderar Silymarin

Vetenskaplig faktasamling på Examine.com

Artikel om Silymarin (kommersiell, men läsvärd)

Vi kan erbjuda Sveriges billigaste tillskott av mjölktistel – läs hur

Leverantörer Tillförlitlighet
Health Monthly

Beställ nu!

Leave a Review