Silymarin (mjölktistel)

Silymarin utvinns ur mjölktisteln och har visat sig ha ett stort antal effekter. Framförallt skyddar Silymarin lever och nervceller. Det har också anti-inflammatioriska och tumörbekämpande effekter.

Vetenskapligt visad verkan

Säkra recept

Silymarin, mjölktistel, är ett intressant tillskott med en hel del vetenskapliga utvärderingar bakom sig. Mjölktisteln är en vanlig växt i den svenska sommarfaunan och har använts medicinskt även historiskt.

I en beredning av mjölktistel ingår flera aktiva så kallade flavonoider och polyfenoler – samlingsnamnet har blivit Silymarin.

Silymarin används, även inom sjukvården, som en leverskyddande substans i behandling av alkoholister. Den antiinflammatoriska och tumörbekämpande funktionen har visats i studier. Dessutom tillkommer studier som visar på en direkt skyddande effekt på hjärnan och förbättringar för Parkinson-patienter.

Vid sidan av detta har Silymarin viss förmåga att aktivera telomerase. Det är en mycket liten aktivering, men i brist på annat så…. Läs mer om telomerase och vikten av att ändarna på DNA-strängarna regenereras.

Se de senaste vetenskapliga studierna som utvärderar Silymarin

Vetenskaplig faktasamling på Examine.com

Artikel om Silymarin (kommersiell, men läsvärd)

Vi kan erbjuda Sveriges billigaste tillskott av mjölktistel – läs hur

Leverantörer Tillförlitlighet
Health Monthly

Mer om de säkraste apoteken!

Leave a Review