Selegiline

Selegiline kan skydda hjärncellerna mot åldrandets effekter.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Selegiline är ett läkemedel som inom vården i första hand används som en del i behandlingen av Parkinsonpatienter och depressioner. Men ämnets förmåga att hämma nedbrytningen av dopamin i hjärnan kan ha en mycket stor betydelse för att motverka hjärnans åldrande, vilket eventuellt även signalerar till andra delar av kroppen.

Selegiline hämmar proteinet MAO-B vars roll är att bryta ner dopamin. MAO-B ökar med åldern av okänd anledning. Att ta Selegiline efter 40 kan motverka denna öknings negativa effekter.

Det är också visat att Selegiline skyddar nerverna från oxidation och liknande påverkan och därmed kan tiden till Alzheimer och liknande tillstånd bli längre. Ämnets upptäckare, en ungrare vid namn Joseph Knoll, hävdade intill sin död att Selegiline förlängde livet genom att reducera takten i hjärnans åldrande. Och vissa studier stödjer detta, men det finns inga ovedersägliga bevis för annat än att det hjälper vid Parkinssons och depression. Läs mer om kemin bakom.

Många väljer ändå att ta ämnet i preventivt syfte. I sådana kretsar kallas preparatet ofta Deprenyl. Många upplever också att Selegiline ger en viss psykisk energiökning, en högre ”drive” att göra saker, vilket beror på ökade nivåer av dopamin. Faktum är att ämnet är besläktat med amfetamin, men det ger inget rus och kan vara mycket farligt att dosera i tron att något sådant kan uppstå.

Att använda Selegiline i preventivt syfte kräver försiktighet. 1 mg om dagen förordas av många, medan tabletterna som ges till Parkinsonsjuka brukar innehålla 4-5 mg. För maximal effekt kan man låta tabletten smälta under tungan.

FÖR DIN SÄKERHET

Läs mer om leverantörerna

Leverantörer Tillförlitlighet
Goldpharma

Beställ nu!

Leave a Review