Resveratrol

En mycket intressant molekyl som defintivt har en plats i en strategi för att hålla sig frisk längre.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Resveratrol är ett ämne som tycks sätta igång en hel del aktivitet i kroppen. Den lilla molekylen aktiverar cellernas överlevnadssystem på samma sätt som kalorirestriktion, men den hämmar också inflammatoriska processer och cancer.

Resveratrol förklarar kanske den så kallade franska paradoxen, att fransmännen har mindre hjärt-kärlsjukdomar trots en mathållning som egentligen skulle ge sådana problem. Det är kan vara den lilla mängden Resveratrol i det franska rödvinet som är verksamt.

Mycket har sagts om Resveratrol, men lite är bevisat. Kanske är det så att ämnet inte ger fler år i livet, men mer liv till åren.

Resveratrol startar en process som ställer om cellerna till skyddsläge. Det liknar det som händer vid kalorirestriktion eller periodisk fasta. Råttor och maskar har fåtts att leva betydligt längre med tillskott av Resveratrol, men hos människor är det ännu inte bevisat om det verkligen leder till ett längre och friskare liv (krävs jättestudier som ingen betalar för eftersom Resveratrol är naturligt förekommande). Det är dock visat att skyddsmekanismen slås på även hos människor.

Rent anekdotiskt kan nämnas den intressanta evolutionära teorin om varför Resveratrol har effekt på oss. Mängder av växter producerar Resveratrol när de utsätts för stress och angrepp, som ett sätt att skydda sig. När människor äter växter med Resveratrol blir detta en signal att börja ställa om kroppen till skyddsläge och inte tillväxt. Människan var nämligen förr i tiden i intimt samspel med naturen. Om växterna var stressade av någon anledning innebar det i förlängningen mindre näring för människorna. De som kunde ställa om metabolismen i god tid fick en evolutionär fördel. Kanske mer intressant än sant dock.

Resveratrol är en liten molekyl som kan ingripa på så många sätt i kroppens biokemiska maskineri och studier har visat alltifrån hämning av Alzheimer till skydd mot hjärtsjukdom. Trots stor användning har inga allvarligt negativa biverkningar rapporterats. Det finns dock studier som visar att Resveratrol som tas innan träning sänker tränings goda effekter. Undvik alltså Resveratrol i samband med träning.

Läs mer om leverantören

Vetenskapliga fakta om Resveratrol från Examine.com

Så kan vi erbjuda Sveriges billigaste Resveratrol

 

Leverantörer Tillförlitlighet
HealthMonthly

Beställ nu!

Leave a Review