Flera läkemedel

Läkemedel för dig som läser på och tar eget ansvar för din medicinering.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Elixir har skrivit guider till ett antal läkemedel vi bedömer hjälper till att upprätthålla livskvalitet för breda grupper i befolkningen. Här kommer kort information om några andra läkemedel. Det kan finnas ett värde i åtminstone vetskapen om att det går att få tag i dem vid sidan av svensk sjukvård. Anledningarna kan vara många.

För dessa läkemedel, som för de andra, gäller att det finns en anledning till att de är receptbelagda. Väljer du onlinekonsultation istället för svensk vårdapparat ställer det stora krav på dig. Dessa läkemedel kan vara farliga om de används på fel sätt.

Antibiotikaantibiotika
Antibiotika eller ”Penicillin” bör du inte köpa vid sidan av svensk sjukvård om du inte är helt säker på vad du gör. För att få rätt sorts antibiotika och utesluta andra sjukdomar bör du gå till svensk läkare. Vetskapen om att det går att köpa antibiotika själv kan dock vara viktig i vissa fall. Bidra inte till ökad resistens i samhället genom att använda antibiotika på fel sätt. Tänk på att en antibiotikakur skadar även de goda bakterier som du behöver.

Antidepressiva
Det finns många typer av läkemedel som motverkar psykiska problem.

De så kallade SSRI-preparaten har till exempel blivit något som kan kallas det nya folkläkemedelet. En halv miljon svenskar äter dem och det är vanligt att åldrande personer får dem utskrivna. Prova gärna långa promenader och egna efterforskningar först.

Nervositet
Mediciner som Inderal är så kallade betablockerare, som främst används mot högt blodtryck. I samband med att den lugnar hjärtat tar den också bort andra psykiska och fysiska reaktioner på att kroppen utsöndrar stresshormonerna adrenalin och noradrenalin. Om du har en viktig presentation, uppkörning eller annan krävande aktivitet och om du vet med dig att din nervositet förstör din prestation, kan Inderal något att prova. Darrningar och svettningar försvinner och du blir mer samlad. Tänk på att testa någon dag innan. Inderal kan göra dig väldigt trött och då kan ju effekten bli motsatt

Smärtstillande, sömnmedel, lugnande
Tramadol liksom många andra preparat som klassats som narkotiska är inte möjliga att ta in Sverige via EU-konsultation. Det finns dock en hel del annat med lättare lugnande effekt på Goldpharma.

Rökstopp
Champix och Zyban är två preparat som verkar på hjärnan och som hjälper dig att sluta röka.

Vad Champix gör med din hjärna är att binda upp de receptorer som normalt jublar vid nikotin-tillförsel. Detta har två effekter: suget efter nikotin minskar och om du trillar dit och tar en cigg trots allt minskar kicken och återfallet känns inte lika kul. Ovanpå detta har Champix en effekt på hjärnans serotonin-system som kan minska drog-längtan och hämma depressioner.

Zyban innehåller buproprion som av en händelse också är en bärande ingrediens i det nya bantningsläkemedlet Contrave/Mysimba. Buproprion minskar helt enkelt ”cravings”. Lägg märke till att det alltså verkar centralt på hjärnan och kan ha psykologiska biverkningar.

P-piller
Förutom att motverka oönskad graviditet kan p-piller i vissa fall användas för att reglera mensen. Det kan vara värdefullt att veta att det finns möjlighet att få p-piller utskrivet vid sidan av svensk vård. även om en direkt läkarkontakt är att föredra i de flesta fall.

Herpesvirus
Famvir och Valtrex är ett läkemedel i tablettform som används för att motverka herpesvirusets utbredning i kroppen. Herpesviruset ligger bakom kroppsliga problem som könsherpes, munherpes, vattkoppor och bältros. Det är viktigt att förstå att läkemedlen inte tar bort viruset ur kroppen. Däremot hjälper de när det vilande viruset vaknar och aktiverar sig.

För tidig utlösning
Priligy är ett läkemedel för män som lider av att för tidig ulösning. Läkemedlet verkar på hjärnans signalsubstanser. Genom att ta en tablett 1-3 timmar innan förväntat samlag kan tiden till utlösning förlängas med upp till tre gånger. Priligy får inte tas regelbundet som ett antidepressivt SSRI-preparat, utan ska endast användas i samband med förväntad sex. 1-3 timmar innan samlaget ska man ta preparatet. Hos de män där det fungerar bra har ”uthålligheten” förbättrats 2-3 gånger, dvs 30 sekunder blir 1.5 minuter.

Ytterligare läkemedel
Det finns mängder av läkemedel i världen och Goldpharma har väldigt många. Glöm dock inte att det du tar i ena änden oftast påverkar andra delar av din kropp. Du är en mycket komplex varelse som reagerar på kemiska substanser, så läs på innan du riskerar att ditt hälsotillstånd blir sämre än det tillstånd du söker mediciner för.

Mer om de säkraste internetapoteken

Leverantörer Tillförlitlighet
Svensk sjukvård
Euroclinix
Goldpharma

Beställ nu!

Leave a Review