Propecia – guide till ett säkrare köp

Ett läkemedel som bromsar åldersrelaterat manligt håravfall.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Propecia är den första godkända tabletten mot håravfall. Den kom 1998 och anses nu allmänt vara ett fungerande sätt att både bromsa håravfall och dessutom få tillbaka hår. Elixir rekommenderar en mindre mängd substans än föreslagna 1 mg.

Observera att Propecia ENDAST kan användas vid manligt håravfall, dvs krypande flintskallighet. De aktiva substanserna i tabletten begränsar de negativa effekter som det manliga könshormonet dihydrotestosteron (DHT) kan ha på hårväxten.

Behandlingen bör pågå så länge som du vill motverka åldrandets effekter på ditt hår.

FÖR DIN SÄKERHET

  • Gravida kvinnor som får i sig Propecia löper mycket stor risk att föda missbildade barn. Var försiktig vid hantering av Propecia i närheten av gravida kvinnor.
  • Finasterid minskar DHT:s inverkan i hela kroppen och kan i vissa fall leda till minskad sexlust och potensproblem. Det finns farhågor om att en längre tids användning kan påverka fertiliteten.
  • Läs mer om Propecia och dess biverkningar på fass.se

Något om dosering: Med tanke på att preparatet verkar över hela kroppen är det värt att prova en lägre dos än det föreslagna 1 mg om dagen. Tester har visat att så lite som 0,2 mg varannan dag också kan ha effekt.

Finasterid, den aktiva beståndsdelen i Propecia, är densamma som i läkemedlet Proscar som används mot prostataförstoring. Proscar innehåller 5 mg och Propecia 1 mg. Propecia kommer alltså att ha en effekt även på prostatan. Om huruvida många års behandling med Propecia är bra eller dåligt med avseende på exempelvis risk att utveckla prostatacancer finns det olika besked om.

Mer om de säkraste internetapoteken

Beställ nu!

Leave a Review