Niacin – Vitamin B3

Niacin (Vitamin B3) håller kroppens antioxidativa system på tå och främjar hjärthälsa

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Vitamin B3 som också kallas Niacin är ett helt nödvändigt ämne för att kroppen ska kunna producera NAD och NADH, två grundläggande molekyler i kroppens energiomsättning. Bland annat ser molekylerna till att avväpna de farliga syreradikaler som sakta men säkert förstör våra celler.

Studier har visat att möss med högre nivåer av NAD i sina system lever längre. Man har dessutom sett att under åldrandet minskar mängden NAD i våra system.

Ett sätt att angripa problemet är att ge kroppen de allra bästa förutsättningarna att producera NAD och se till att det finns råvara, dvs Niacin, för produktionen av NAD. Du som dricker mycket bör supplementera eftersom Vitamin B3 går åt i stora mängder för att bryta ner alkohol.

Niacin kan också hjälpa ”det goda” HDL-kolesterolet motverka ”det onda” LDL-kolesterolet, och därmed i teorin medverka till bättre hjärt-kärlhälsa. Tyvärr tycks det också som att Niacin försämrar insulinkänsligheten i kroppen. Det är alltså ett tveeggat svärd, som du bör ta med försiktighet.

Så kan vi erbjuda Sveriges billigaste Nicin-tillskott

Vetenskapliga fakta om Vitamin B3/Niacin på Examine.com

Leverantörer Tillförlitlighet
Health Monthly

Beställ nu!

Leave a Review