Mysimba – guide till ett säkrare köp

Första läkemedlet på länge som hjälper till att bli av med övervikt. Nu tillgängligt för svenskar.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Mysimba är ett nytt bantningsläkemedel som nu är möjligt och lagligt att som svensk införskaffa via onlinekonsultation med EU-legitimerade läkare. I USA heter medicinen Contrave och är där den medicin mot övervikt som säljer bäst. Medicinen är bevisat effektiv, men vänta dig inga underverk och var vaksam vid användandet.

För att maximera sin hälsa är övervikt ett av de första problemet man ska rätta till. Det är dock extremt svårt att göra våld på naturen och gå ner i vikt, speciellt om man sitter fast i ett destruktivt belöningsbeteende. Att använda sig av preparat som kan hjälpa till i processen kan vara adekvat i ljuset av vad man kan vinna.

Lider du av mycket kraftig övervikt? Då är i dagsläget en fetmaoperation den mest effektiva behandlingsmetoden (hör mer i Sveriges Radio).

Lider du av lättare övervikt? Testa gärna 5:55-metoden byggd på FMD-dieten för att komma ner till din trivselvikt och få bättre hälsa rent allmänt.

Men för vissa funkar medicin bäst. Mysimba är framtagen för de 20 procent av EU-invånarna som har ett BMI över 30. Att medicinen fungerar visar både resultat från studier och det faktum att den är ett rekordsäljande läkemedel i USA.

Mysimba är en kombination av det verksamma ämnet i två befintliga läkemedel.

Det första är Bupropion som togs fram som ett antidepressivt preparat. Det säljs under namnet Voxra och är inte samma sak som SSRI-preparaten. Det är betydligt vanligare i USA (Wellbutrin) än i Sverige. Det har tidigare också lanserats som ett sätt att sluta röka under namnet Zyban eftersom medlet visade sig minska nikotinsuget. Bupropion påverkar framförallt signalsubstanserna noradrenalin och dopamin. Som antidepressivt medel utmärker det sig genom att patienterna känner sig mer energiska. Dessutom visade det sig ha viktnedgång som biverkning.

Det andra är Naltrexon som i dag används som ett sätt att behandla alkohol- och heroinmissbrukare, men även förbättra livet för personer som diagnosticerats med fibromyalgi och multipel skleros. Naltrexon blockerar hjärnans mottaglighet för opioider såsom morfin och heroin, men även mottagligheten för det kroppsegna belöningssystemet med endorfiner. Alkoholister upplever inte samma lustkänslor vid drickandet och man kan därför möjligen anta att det finns ett samband, att även lusten att överdosera mat minskar. När Naltrexon blockerar de kroppsegna morfinerna reagerar också kroppen genom att producera mer av dessa och på så sätt minskar problemen för de som fått diagnosen fibromyalgi. Det kan vara så att matens belöningsframkallande roll minskar när kroppens eget belöningssystem aktiveras.

Detta är inga kirurgiskt precisa ämnen utan snarare preparat som påverkar människors grundläggande funktioner, men inte ens forskarna vet exakt på vilket sätt. De tror att Bupropion initierar viktnedgången medan Naltrexon förhindrar kroppens tendens att motverka sin egen viktnedgång. Kanske kan man också se det som att Bupropion ökar välbefinnande utan koppling till matintag medan Naltrexon nollställer ett belöningssystem som hamnat snett.

Mysimba var framtagen redan 2011, men stoppades på grund av misstankar om farliga biverkningar. Läkemedelsföretaget Orexigen genomförde då studier som visade att misstankarna var felaktiga. Det finns dock en lista på biverkningar som alla som funderar på om medicinen kan hjälpa dem bör ta del av. Det gäller även dig som fått medicinen ordinerad av svensk sjukvård. Eftersom de verksamma ämnena påverkar hjärnan och det kan upplevas på olika sätt finns det till exempel en risk för depression.

Mysimba har gjort succé i USA (under namnet Contrave) där det även finns två andra läkemedel mot övervikt, Qsymia och Belviq. Man kan bara spekulera i orsakerna till att Contrave går så bra, men kanske understryker det att övervikten är en del i ett större problemkomplex. Det räcker inte med att slå mot aptiten. Contrave ger via Buproprionet en upplyftande effekt och då kan det vara lättare att lägga om sin livsstil. Dessutom har personer som länge varit kraftigt överviktiga ett snedvridet system, både fysiskt och psykiskt. Den nollställande effekt som Naltrexon har kan ge möjlighet till en nystart.

Denna sida ger en översiktlig beskrivning av Mysimba. I FASS om Mysimba är informationen för närvarande begränsad. Vi uppmanar dig som vill använda Mysimba att skaffa egen information genom att söka på nätet ”Mysimba” eller ”Contrave”. Contrave.com är läkemedelsbolagets officiella informationskanal.

Läs mer om Mysimba i bloggen

Mer om de säkraste internetapoteken

Leverantörer Tillförlitlighet
Treated.com
Dokteronline

Beställ nu!

7 Reviews to “Mysimba – guide till ett säkrare köp”

 1. Hej !
  Talat m Läkemedelsverket och Mysimba är nu även godkänt i Sverige. Så min fråga är varför den inte finns i Fass, varför läkarna inte kan skriva ut den och varför den inte finns tillgänglig ??

  1. Det är tillverkaren som segar med introduktionen. Mysimba kommer först till Östeuropa, vilket ska ske inom några månader.

   Troligen kommer Mysimba då att vara tillgänglig på de internetapotek Elixir tipsar om och privatimport lär funka eftersom Mysimba är godkänd i Sverige.

 2. Går det att få
  Mysimba utskrivet på
  Recept nu? Jag ser att man kan beställa online men jag vill gå via en läkare för att få det.

Leave a Review