MitoQ

MitoQ har teoretisk potential att stärka cellerna mot åldrande och sjukdom.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

MitoQ är en vidareutveckling av det välkända kosttillskottet CoQ10. I laboratorietester når den nya molekylen cellernas mitokondrier i 847 gånger större omfattning. Potentiellt skulle den därför kunna avlasta de känsliga mitokondrierna. 

En viktig orsak till att cellerna med tiden fungerar sämre är att cellernas kraftverk, mitokondrierna, får problem. Dessa små enheter inuti cellerna var när livet uppstod små bakterier som började samarbete med cellerna. I dag är de en del av oss, men forfarande inte en helt perfekt kugge i maskineriet. Bland annat mitokondriernas dna går sönder i stora mängder. Och processen blir allt tydligare med tiden.

Ämnet CoQ10 är dels mitokondriernas bränsle, dels en viktig antioxidativ komponent som skyddar mitokondrierna. Om man kunde se till att detta ämne fanns i större andel i cellerna så skulle dessa kunna hålla igång längre. Alltså har man i över 20 år därför tagit CoQ som kosttillskott. Problemet är att ämnet ska ta sig från magen och ut till kroppens alla celler. En resa som varit mycket svår eftersom ämnet bryts ner av kroppen innnan det har hunnit fram.

Ett forskarteam har lyckats skapa en ”bogser”-molekyl, som skyddar och guidar CoQ till målet i mitokondrierna. Enligt forskarna är det bevisat att MitoQ tar sig till mitokondrierna i 847 gånger högre omfattning än vanligt CoQ när det tas som tablett. Tyvärr är det för närvarande också mycket dyrare och effekten är oklar.

MitoQ finns även som hudkräm och forskarna hävdar att det aktiva ämnet når in i cellerna i djupare hudlager.

Elixir har inte kunnat göra en hundraprocentig bedömning av vad som är sälj och vad som är fakta i detta. Men MitoQ är definitivt en intressant molekyl som det också forskas vidare på, så det går inte att helt avfärda det som den kommersialiserade sajten för MitoQ hävdar.

Här är länkar till några studier:

MitoQ kan alltså användas både som kosttillskott och som hudkräm för att bekämpa rynkor.

Hudkräm

Kosttillskott

Leverantörer Tillförlitlighet
MitoQ.com

Beställ nu!

Leave a Review