Melatonin

Melatonin är ett hormon med många skyddande effekter. Det kan vara lämpligt att supplementera med.

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Melatonin är ett hormon som kroppen producerar naturligt och som har en mängd signaleringsfunktioner. Elixir kan presentera det enda garanterat lagliga sättet att få tag på Melatonin i Sverige.

Melatonin är mest känt som en del i styrningen av dygnsrytmen, men ämnet har en rad andra egenskaper som verkar positivt i kroppen. Tillsammans kan effekterna ge fler friska år. Möss lever längre om de får tillskott av Melatonin.

Ämnet har till exempel en förmåga att påverka cellernas egen bekämpning av fria syreradikaler och når därmed effekt i mitokondrierna. Melatonin stärker också immunförsvaret och har en anti-inflammatorisk effekt. Det leder antagligen till att melatonin har en påvisbar anti-cancer effekt.

Nivåerna av Melatonin minskar dock kraftigt under åldrandet. Att regelbundet ta Melatonin för att komma till ro på kvällen är mycket vanligt i USA där ämnet säljs i vanliga livsmedelsbutiker och det har inte framkommit några biverkningar.

Ändå är Melatonin totalförbjudet i Sverige, vilket beror på att det klassas som ett hormon och inte som kosttillskott. Det hela är märkligt och även svenska läkare är mycket upprörda. Många svenskar smugglar in Melatonin genom att köpa på nätet. Det innebär förstås en risk att tabletterna beslagtas i tullen. Det finns också en risk i det att man hamnar på fel sajt och får förfalskade kapslar.

Den enda säkra och lagliga vägen att komma över Melatonin i Sverige är att övertyga en svensk läkare att gå emot alla rekommendationer eller konsultera EU-läkare och få det godkända läkemedlet Circadin utskrivet och skickat hem till brevlådan.

ATT TÄNKA PÅ

Mer om de säkraste internetapoteken

Leverantörer Tillförlitlighet
Treated.com
Dokteronline

Beställ nu!

Leave a Review