Gå ner i vikt med 5:55

Fem dagars fastehärmande diet ger kraftfulla hälsoeffekter

Vetenskapligt visad verkan

Gå direkt till vår utvalda leverantör

Något av det absolut bästa man kan göra för att optimera hälsan och motverka sjukdom är att kicka igång kroppens egna kraftfulla sätt att skydda sig. Ett av de mest effektiva verktygen för detta är inte läkemedel eller motion. Det är faktiskt fem dagars fastehärmande kost.

Vi har tidigare uppmärksammat forskaren Valter Longo och hans Fasting Mimicking Diet (FMD). Han står även bakom matpaketet Prolon som gör det enkelt att själv äta fastehärmande i fem dagar och som för tillfället kan importeras via deras brittiska sajt. Ett svenskt företag har också börjat marknadsföra matpaket med fastehärmande kost i samma anda. Det är en enklare variant av Prolon, men betydligt billigare (på sajten femdagar.se finns även recept för dig som själv vill laga fastehärmande kost).

Fasting Mimicking Diet innebär att man äter cirka en tredjedel av normalt kalori-intag under fem dagar. Det gör att det ändå går att leva som vanligt och är inte lika ansträngande för kroppen som total fasta. Det speciellt med dieten är att man äter mycket lite protein och begränsat med kolhydrater, medan innehållet av fetter är ganska högt.

Bakgrunden till förhållandet mellan olika näringsämnen är att forskarna har upptäckt att effekten av dieten då liknar de positiva effekterna av total fasta. Och det är mycket kraftfulla effekter som drar igång. Forskarna överraskades av hitta en så effektiv mekanism. Det som händer är att kroppen börjar städa bland cellerna istället för att vara inriktad på tillväxt. Det krävs fyra-fem dagar för att denna städning ska bli klar. När man sedan börjar äta igen ersätts dåligt fungerande celler av nya, fräscha och välfungerande.

Det innebär att FMD ger effekt på hela kroppen. Immunsystemet förnyas till exempel, vilket påverkar autoimmuna sjukdomar och kroppens egen cancerbekämpning till det bättre. Insulinkänslighet, kognitiva funktioner och bentäthet är andra områden som tycks förbättras.

Mer synliga effekter är en viktnedgång på 3-4 kilo per fastecykel och det är i första hand bukfett som försvinner. Det verkar också som att många mår bra psykiskt av fastan. Framförallt dag 4-5 vittnar många om en otrolig energi och kreativitet.

VARNING! Allt som påverkar kroppen kraftfullt har potentiella sidoeffekter. Om du inte är fullt frisk ska du inte fasta utan att ha kontakt med läkare.

Vill du ha extra hjälp med att gå ner i vikt finns medicinen Mysimba

Leverantörer Tillförlitlighet
Femdagar.se
Prolon.co.uk

Beställ nu!

Leave a Review