Om Elixir

Elixir är en fristående guide till den snabba utvecklingen av inom hälso- och sjukvården och alla de möjligheter som öppnar sig för intresserade individer. Sajten rekommenderar och visar vägen, men har ingen klinisk verksamhet.

Det pågår ett skifte inom den medicinska vetenskapen mot att påverka de processer som leder till sjukdom och inte vänta tills det finns en diagnos, men eftersom utgångspunkten för vården är diagnoser är den inte öppen för friska människor som vill maximera livskvaliteten.

Elixir har därför valt att informera om de möjligheter som digitaliseringen nu öppnar vid sidan av den svenska vården. Det kan handla om att på individuell nivå registrera hälsoparametrar, men det kan också handla om att informera om läkemedel som kan göra livet lite enklare och bättre.

För den som vill gå vidare med informationen visar vi vägen till förskrivande läkare utanför den svenska vårdapparaten, men inom EU. Processen är laglig. Det är dock viktigt att förstå att de så kallade onlinekonsultationer som dessa kanaler sysslar med är helt olämpliga om du har specifika symptom. Då är det personliga mötet med den erfarne läkaren överlägset.

Det finns risker med att börja nyttja preparat och lägga om vanor, men eftersom informationsmonopolet tack vare internet inte längre ligger hos läkare och andra specialister är det Elixirs övertygelse att intresserade människor skaffar sig tillräckligt med kunskap för att hantera metoderna.

Elixirs drivs av en erfaren kommunikationskonsult med stort intresse för bioteknik. Eftersom svenska myndigheter har hotat med stämning (”olaga marknadsföring av läkemedel”) ägs sajten av en av Elixirs samarbetspartner med bas utanför EU. Det gör att jag kan fortsätta ge information om läkemedel och andra preparat på ett annorlunda men väl avvägt sätt. Elixir är på allvar och handlar inte om ”mirakelpiller” eller andra tomma löften, men för säkerhets skull är jag anställd redaktör och håller än så länge låg profil.

Elixir är en guide som ger råd och tips. Därför har Elixir inget juridiskt ansvar för distribution och förskrivning av läkemedel. Det är de europeiska firmor vi tipsar om som tar ansvaret för eventuell sådan distribution. Elixir får så kallad affiliate-ersättning från de firmor vi tipsar om.

Hälsningar Tomas, Elixir.nu.

Kontakt: elixir@elixir.nu

Håll koll på Elixir

Genom att prenumera på nyhetsbrevet kan du följa utvecklingen för den här sajten, inom ett mycket spännande område.