Ny studie visar att Resveratrol är potent

För snart 10 år kom de första bevisen på att växtämnet Resveratrol förlängde livet på maskar och möss. Då blev det ”inne” att ta Resveratrol som kosttillskott, men sedan dess har intresset för ämnet har gradvis svalnat.

Nu får en holländsk studie uppmärksamhet. Den visar att överviktiga män efter bara en månad med tillskott av 150 mg Resveratrol om dagen fick tydlig förbättrat hälsoläge. Blodsockret och blodtryck sjönk, kolesterol och inflammationsnivåer likaså. Dessutom sjönk nivåerna av ackumulerat fett i levern och musklerna arbetade effektivare. Någon viktnedgång sågs inte under denna första månad, men effekterna liknar de som uppstår vid medveten kalorirestriktion. Att reducera kaloriintaget är den enda bevisat effektiva metoden att förlänga livet.

Studien är publicerad i ansedda tidskriften Cell Metabolism och forskningsledarna kan inte dölja sin upphetsning över resultaten när de intervjuas. Även om mycket återstår att bevisa gick forskaren och hälsobloggaren dr David Katz på amerikanska Huffington Post ut och proklamerade att nu börjar han med Resveratrol.

Funderar du också på det? Läs mer om Resveratrol och om hur du kan köpa det billigt och säkert.

One Response to “Ny studie visar att Resveratrol är potent”

Lämna en kommentar