Mysimba är nu tillgängligt för svenskar

Det har varit en lång väntetid, men nu har alla svenskar som lider av fetma möjlighet att själva kolla om Mysimba kan hjälpa till med viktnedgång och ett hälsosammare liv. Läkemedlet finns tillgängligt via EU-legitimerade läkare och onlinekonsultation här.

Det är också på väg till svensk sjukvård, men införandet hänger dels på distributören Navamedic, dels på hur landstingen arbetar med läkemedlet. Man vill ha ett ordnat införande. Detta är förstås bra, men som sagt, ni som har väntat på Mysimba har väntat länge. Det var tre år sedan medicinen kom ut på den amerikanska marknaden (under namnet Contrave).

Som vanligt gäller nu:

  1. Vid minsta osäkerhet om din hälsa, välj att avvakta och gå via svensk vård.
  2. Läs på, läs på, läs på. Det finns massor av information på nätet, sök på både Contrave och Mysimba. Följ även forum och intressera dig för alla aspekter av läkemedlet och dess användning.
  3. Om du använder läkemedlet så var vaksam på dina reaktioner.

Läs mer om Mysimba här!

 

 

Tagged with:

One Response to “Mysimba är nu tillgängligt för svenskar”

  1. Jag kontaktade min dr på vårdcentralen och bad honom kolla upp om jag kunde få mysimba utskrivet, svaret jag fick efter några dagar var att de doktorer på vårdcentralen som diskuterat detta vågade inte skriva ut Mysimba då de inte har någon erfarenhet polikliniskt, jag undrar hur lång tid kommer detta att ta innan man verkligen kan få utskrivet mysimba, så himla konstig, min doktor hade inte hört talas om detta läkemedel!

Lämna en kommentar