Livet bortom döden

Fler friska, livskraftiga år är huvudfokus för den här sajten, men som alla förstår lurar döden i bakgrunden till intresset för fler friska år.  Döden sätter faktiskt mer eller mindre omärkligt färg på nästan allt vi gör – även om vi har uppfunnit en mängd försvarssystem för att handskas med det utslocknande den innebär.

Att ta bort döden ur ekvationen skulle ställa det mesta på huvudet. Här är en liten teaser till hur livet skulle kunna te sig bortom ”fler friska år”. Det handlar om odödlighet i form av uppgående i en digital form av liv, eventuellt efter en period av kryonisk nedfrysning.

Anders Sandberg är ett svenskt universalgeni som arbetar med framtidsstudier i Oxford. I den här lilla dokumentären är han ciceron in i en möjlig framtid som inte alls behöver vara så långt borta.

I think death is very pointless, it doesn’t have any particular value; rather it’s the absence of value. And life is much more interesting. If I happen to die before I manage to upload my mind – which is decently likely – in that case I’m going to hopefully be frozen into liquid nitrogen.

 

Lämna en kommentar