Lägg en slant på åldrandeforskning

Crowdfunding är ett populärt sätt för enskilda människor att donera en summa till något de tror på via speciella sajter. De många bäckarna små kan leda till konkreta framsteg och som givare får man dessutom möjlighet att bli ”ett med teamet” beroende på hur mycket man lägger.

Den pågående revolutionen inom bioteknik gör att duktiga forskare kan komma längre med mindre medel än i de etablerade, men krackelerande, storskaliga forskningsstrukturerna. Då kan crowdfunding bli ett viktigt alternativ. Du som tror att åldrandet inte nödvändigtvis är något helt ödesbestämt kan nu välja att finansiera spetsforskning via en ny crowdfundingsajt – Lifespan.io.

Deras första projekt är att stötta några SENS-forskare som vill hitta metoder att begränsa de skador som uppstår på cellernas mitokondrier med tiden. De har på en månad fått ihop över 20.000 dollar och har nu ytterligare en månad på på sig att komma över 30.000. Här finns möjlighet att hjälpa till med från 10 dollar och uppåt och få diverse gåvor som tack.

Mitokondrierna är en svag länk i våra celler. Så svag att vissa forskare tror att hela systemet med sexuell fortplantning är ett sätt för evolutionen att begränsa skadeverkningarna. Så om vi kommer tillrätta med mitokondriernas problem får man väl se naturens eget arbete med frågan som en rejäl bonus.

Tagged with:

Lämna en kommentar