Homeopatin stor bland välutbildade

Homeopati är en alternativmedicin med skrämmande spridning världen runt. I grunden handlar det om att använda sig av extremt utspädda läkemedel i ett helt galet scenario där dessa ska verka på någon slags bakväg. Nu har ett treårigt barn efter långt lidande dött för att hans föräldrar trodde på kvacksalveriet (DN).

Det italienska paret gav honom teer och annat meningslöst medan han sakta dog av lunginflammation. Det värsta är att pappan var ortoped och ändå så totalt bakom flötet att han offrade sitt barn på homeopatins altare. En parallell är Steve Jobs, ”geniet”, som gick vilse i den alternativa hälsodjungeln och avböjde en operation som skulle ha räddat honom.

Det faktum att homeopatin är så spridd bland välutbildade och riktigt stor i utvecklade länder som Tyskland illustrerar att det här med hälsa är något väldigt personligt. Jag har många gånger förvånats över att möta i övrigt tänkade människor som är ”öppna” för lurendrejeriet.

Vi är beredda att gå mycket långt för vår hälsa och vill gärna se lösningar även där de inte finns. Det jag tycker är extra tragiskt är alla de apotek världen runt som har homeopati-avdelningar, vilket självklart beror på att de tjänar grova pengar på att sälja något som mest är vanligt vatten.

 

One Response to “Homeopatin stor bland välutbildade”

  1. Visst, meär vi bättre upplysta om t.ex. vårt monetära system? 95 av 100 svenskar vet ju inte ens hur våra pengar skapas.

Lämna en kommentar