Google vill bota åldrandet

Google har kommit från ingenstans och är ett av världens mesta och bästa företag alla kategorier. När de nu annonserar ”Calico”, så går de långt före alla andra. Ögonbryn lär resas, men dit Google går, dit är det värt att titta.

Calico ska investera i Life Science-sektorn för att motverka åldrandeprocesser. Det här är något som forskarsamhället i allmänhet föraktfullt har grimaserat åt i många år, medan en liten skara forskare har gått före (exv SENS Foundation). Att Google, med sitt track record och sin ledande position, går in i segmentet betyder antagligen att tiden är mogen för utveckling.

Det kan resultera i nya kemiska behandlingsmetoder för att skjuta upp den process som leder till åldrande och därmed sjukdomar. Åldrande kan vara hur ”naturligt” som helst, men det leder obarmhärtigt och hundraprocentigt till dödande sjukdomar. Att skjuta upp åldrande är alltså ett sätt att hålla sig frisk.

Elixir ligger rätt i tiden och fortsätter bevaka området.

4 Responses to “Google vill bota åldrandet”

 1. Det här gör mig väldigt glad, och jag har kämpat för detta i flera år. Jag har skrivit insändare, skrivit inlägg, tagit upp det på möten och pratat med folk för botemedel mot åldrandet på medicinsk väg.
  Jag är en 58 årig tjej, och det är min största dröm att kunna få botemedel för att avstanna åldrandet på medicinsk väg. Och jag kämpar för att det skall komma nu under min tid. Det gör mig också mycket glad att den stora sökmotorn Google nu satsar ekonomiska resurser och övriga resurser på att stödja medicinsk forskning mot åldrandet. Jag hoppas nu att det kommer många seriösa och duktiga forskare som vill engagera sig för medicinsk forskning mot åldrandet. Jag hoppas också att Google kommer att stödja human embryonal stamcellsforskning, human fetal stamcellsforskning, biogerontologi, genteknik, nanoteknik mm. Detta ersätter också onödiga och plågsamma djurförsök på råttor och möss med flera. För att kunna bota sjukdomar, skador och förslitningar på bästa sätt, som dessutom kommer att fungera på riktigt, det är att satsa stora resurser på botemedel mot åldrandet på medicinsk väg. Först då så kommer vi att kunna få bukt med alla obotliga sjukdomar och skador. Åldrandet måste klassas som en sjukdom, för det är en sjukdom, en sjukdom som accelererar bildandet av obotliga sjukdomar och skador ju äldre vi blir. Staten och samhället samt regeringen måste bidra med skattemedel, och företag och stiftelser samt privatpersoner skall också kunna bidra med ekonomiska gåvor till denna livsviktiga och hälsoviktiga antiåldrandeforskning. Medellivslängden (95 år) är alldeles för kort i Sverige, med tanke på den relativt höga levnadsstandarden vi har här. Och maxlivslängden (130 år) är också alldeles för kort i Sverige. Det måste bli förändring till det bättre, så att vi kommer att leva och vara friska betydligt längre än vad vi gör idag. Att kunna få bli 200 friska år, och att såsmåningom kunna få bli ännu äldre inom den närmaste tiden är ingen omöjlighet längre. Det borde vara en självklarhet idag 2014, att det läggs ekonomiska resurser på forskning mot åldrandet på medicinsk väg. Men det måste komma nu som tidigare sagt inom min tid, så att jag också får nytta av det. Alla fundamentalistiska utvecklingsbromsar och stoppklossar med flumetisk värdegrund och trångsynthet, måste stoppas så att dessa glädjedödare, livsavslutare och hälsoavslutare inte får övertaget, där dom förhindrar medicinsk forskning mot åldrandet.
  Jag har en kämparglöd i detta ämne, och jag är inte utbytbar! Jag vill leva och vara frisk både nu och i framtiden, och mycket lång tid framöver.

  1. Hej
   Ola

   Jag är 70 år och hoppas mycket på att åldrandets gåta snabbt kommer att lösas.
   Varför ordnar ingen med insamling till detta.
   Jag vill leva mycket länge, hoppas bara att man hinner med. Tänker varje dag på det här.

   MVH
   Britt-Marie

Lämna en kommentar