Genombrott för Resveratrol som livselixir

För varje dag tar hälsovetenskaperna steg framåt – även om det kan upplevas gå långsamt. Ämnet Resveratrol som Elixir länge skrivit om och som är naturligt förekommande har kartlagts hit och dit och det har tjafsats om det i forskarvärlden.

Försök på möss och maskar visar på kraftigt ökad livslängd och bättre hälsa vid användande av Resveratrol, men ingen har lyckats visa vad det egentligen är som händer och om det även händer i människor. Förrän nu.

Studien ”Evidence for a Common Mechanism of SIRT1 Regulation by Allosteric Activators” pekar på att Resveratrol faktiskt får ett speciellt protein i människan (SIRT1) att öka sin verksamhet och det leder till framförallt nyskapande av mitokondrier i cellerna. Mitokondrier är kroppens kraftverk, men samtidigt en svag länk rent hälsomässigt. De ger upphov till oxidativa skador och pajar ihop lite då och då vilket leder till celldöd och åldrande.

Nu finns det ett sätt att ”olja” denna utsatta del i ditt kroppsmaskineri. Det är att ta Resveratrol. Forskningen inriktar sig nu på att ta fram liknande substanser som kanske har en ännu bättre verkningsmekanism.

One Response to “Genombrott för Resveratrol som livselixir”

Lämna en kommentar