Fler internetapotek en kraft mot maktmissbruk

Elixir har lagt Treated.com i listan över rekommenderade internetapotek och det känns väldigt bra att se hur marknaden för onlinekonsultationer blir mer proffsig och säker för varje år som går. Mig veterligen har ingen kunnat visa på skador under de 15 år som möjligheterna till alternativa konsultationer har funnits. Tvärtom har det antagligen hjälpt tusentals människor och avlastat vården.

På senare år har digitala lösningar även introducerats i den svenska vården, men det är tragiskt att se den groteska misskötseln av skattebetalarnas pengar som följer i den omställningen. Det sätt som svenska politiker just nu hanterar onlinekonsultationer är ett utmärkt exempel på hur staten och kapitalet sitter i samma båt och suger ut folket.

Glassiga kry.se marknadsför sin onlinetjänst med bilder på en doktor som har ett klassiskt stetoskop runt halsen (hur ska han lyssna på barnets lungor?). De får kritik för sin rovdrift på skattepengar och aningslösa diagnoser på lunginflammation, men istället för att stå upp för läkaretiken och moderera sin marknadsföring utnyttjar de handlingsförlamade politiker och kasserar in extrema summor.

Ännu mer skrupellösa doktor.se har tagit över en vårdcentral i Sörmland. Eftersom landstinget där erbjuder gratis primärvård kan doktor.se också erbjuda det. Via nätet. Till hela Sverige. Gratis. Bor man inte i Sörmland betalar hemlandstinget hela kostnaden. Detta kommer förstås att leda till att en massa friska grabbar födda på 90-talet från hela landet kommer att belasta skattebetalarna med minsta snuva och man skulle därför kunna tänka sig att landstinget i Sörmland sätter stopp för vansinnet.

Men icke. Liksom i den totalt huvudlösa migrationspolitiken stoppar de styrande socialdemokraterna huvudet i sanden och gömmer sig bakom floskler och värdegrundssvammel. De vägrar ta ansvar trots att kritiken är mycket kraftig från läkarhåll och att det handlar om skattebetalares pengar från hela landet. Ansvarig minister Annika Strandhäll bryr sig bara om makten och skrikdebatterar om NKS-haveriet istället för att styra upp det pågående bedrägeriet.

Möjligheten att utkräva ansvar kommer visserligen på valdagen och det är förstås viktigt att då markera mot den (s)tyrande klassens bubbla av självrättfärdighet och förakt för de som försörjer dem. Men ännu viktigare är att den bubblan även håller på att stickas hål på från annat håll. Internet och sociala medier förändrar just nu spelplanen i grunden över hela spektrat: politiken, medierna, ekonomin.

Internetapoteken är en del av detta. De har varit ett andningshål och visat att fler sätt är möjliga. Nu är de en realitet som bara kommer att bli bättre och bättre.  Kanske kan man till och med se dem som en symbol för omvandlingen till en värld där etablissemanget inte längre är obererörbara. De som eventuellt har skämts över att använda sig av onlineapotek kan sluta med det för gott nu.

 

 

Lämna en kommentar