Bli din egen VD med Wearables

En av de mest intressanta trenderna med den snabba digitala utvecklingen är den transformation vården står inför. Mycket tyder på att läkarna i stor utsträckning kommer att ersättas av maskiner och förhoppningsvis blir det då mer utrymme för empatiska läkare som kan hjälpa vilsna människor. För de flesta kommer utvecklingen att leda till mindre av läkarbesök.

Wearables från Misfit.

Wearables från Misfit.

Efter möjligheterna att genom internet skaffa detaljerad kunskap om olika hälsoproblem kommer nu “Wearables”, kroppsnära digitala prylar som gör att du i realtid mäta dig själv och hålla reda på dina värden.

Om Wearables i dag är töntiga klockor kan du i morgon hålla koll på mycket mer. Med sekventierad DNA, ständiga mätningar och artificiell intelligens kommer appar att lära sig allt om din hälsa och föreslå allt mer förfinade preventiva åtgärder.  Genom att på så sätt ge dig kontroll och auktoritet kan du bli VD för sin egen hälsa.

Peter Diamandis är läkaren som blev entreprenör och som i ett avsnitt av sin podd gestaltade den transformation av hälso- och sjukvård som står för dörren.

– Vi kommer att kunna övervaka våra kroppar och i ett mycket tidigt skede reagera på förändringar. Detta kommer att göra medicinen preventiv och förutsägbar, säger Peter Diamandis.

Elixir kommer framöver att titta närmare på marknaden för Wearables och guida till allt detta nya.

Tagged with:

Lämna en kommentar